Naptár

július 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Tetőmeló

2008.12.03. 23:46 - hwg

Na, december 1-re csak befejeződött a tetőmeló. Célunk ugye az volt, hogy:
- a padláson a 10 centis sittréteg helyett a pallókon inkább valami tisztességes hőszigetelés legyen.
- a tető vízügyileg is legyen tuti, tehát legyen új lécezt, és legyen fólia,
- ezáltal a padlás egy aránylag tiszta, biztonságos tárolótér legyen.
 

Na, ez megvalósult. Ráment a gatyánk is, mert a hitelből nem maradt már elég. De nagyon boldogok vagyunk. Persze nem teljesen, mert így sem beépíthető, ahhoz kb. 5ször ennyi lóvé kellene, így igazán nem alternatíva.
 

Tehát az előzetesen egyeztetett november 10 helyett 17-én kezdődött a buli. Itt az egész héten tolták Feriék, meg a következő hétfőn meg kedd délelőtt is. végül egy rövid kétemberes nap dec 1-én lezárta a melót.
Először ugye cserép le, tetőléc le, új tetőléc és fólia fel, világítóablakok fel, majd cserép vissza, bádog fel. Szélkakas fel. Ezt két szakaszban, az L alakú tető két egyenes részén. Közben a felületről a porsitt le, helyette szépen Nobasil PTN kőzetgyapot le.
Sajnos csütörtökön az eső megszivatott minket, beázott a veranda kicsit, hétvégén meg a hó volt mókás, ugye a kisebbik részen a fólián volt nem kis mennyiségű hó. Ettől függetlenül szépen haladt a meló, 8-ra érkezés, 4-kor el, Főnök egész héten itt volt, segített, gyűjtögetett, rendezte a dolgokat. Én is sokat tébláboltam otthon.
 


 

 

 

 

 

sok anyagot kellett venni, a tetőlécet 30%-kal számoltam el. Legközelebb jobb lesz. Egy 6-os konténer is megtelt cuccokkal úgy, hogy tetőlécet a szomszéd felhasználta tüzelőnek. Minden nap nagyon jó volt felmenni a padlásra, látni, hogyan tűnik el az a hihetetlen porpiszok. Egy kívülállónak így sem szép, de nekünk, akik tüdőből ismertük a padlást, nagyon komoly a változás. Most már csak faforgácslap kell, meg vaspolc, és a Főnökkel csodát varázsolunk fent. Egy olyan padlást, ahova bármikor felmegyünk Csengével, körülnézünk, kinézünk a fenti ablakon, vagy szimplán csak pakolgatunk, le- vagy felviszünk valamit a raktárból/ba.
 

Most még persze falapok nincsenek a kőzetgyapoton, de amint lesz pénz, veszünk. Aztán polc, takarítás, esetleg festés. Végül pincéből felpakolás. Aztán közben a Főnök meg is csinálja a pincét is műhelynek.

A bejegyzés trackback címe:

https://hwgcske.blog.hu/api/trackback/id/tr23950499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása