Naptár

július 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

gasztro (by Mamma)

2010.04.11. 07:10 - hwg

ugye voltunk gastroenterológián lassan 2 hónapja Zalánnal, mert nem hízott, meg furán evett (a szopizás nehezen megy, nyugalom kell neki, úgyhogy elzárkózunk enni, különben minden más érdekli és nem cicizik), úgy tűnt van valami gond....tejallergiára gyanakodtak.
 
3 hét után a gastro dokinő alig akart mondani valamit telefonban.  Először le akart rázni, hogy majd a következő hét közepén küldi a leletet és a véleményt postán....hát köszi, végül csak elárulta, hogy tulképpen annyi van, hogy a fehérvérsejtszám magas, de a kaki negatív, meg a vér is jó egyébként. De visszahívott kontrollra és még az is hozzátette, hogy addig ne adjunk Zalánnak semmit anyatejen kívül,  max tápszert (amit Zalán nem evett már kb 2 hetes kora óta, és azóta sem akarja elfogadni a cumisüveget....kiszívja a tejet is és kiköpi...na lassan azért meg kellene tanulnia abból is enni,inni). Ekkor már 6 és fél hónapos volt Zalán.
 
Beszéltem a gyerekorvossal, aki amikor meghallotta, hogy Zalán 3 hét alatt 10 dkg-ot hízott, mondta, hogy kezdjük el a gyümölcsöket, zöldségeket...ne tápszert. Úgyhogy rá hallgattam és azóta Zalán ugye sinlacot egyzik, meg babókajákat sütőtököt, almát, banánt, ősszibarackot, tetszik neki és hízik is lassan-lassan. De ő jó húsban van így is....kis háromszög újjai vannak, ahogy hwg mondja :)
megduplázta 7 hónaposan a születési súlyát és most megint belasított a hízásban...de nem baj, jól néz ki így! 8200 gramm és 80-as rugdalózót hord, mert a 74-es kicsi rá (pedig azért nincs még 74 centi asszem)
 
Az utóbbi 1 hétben már igazán cicizni sem hajlandó, úgyhogy kiskanálal eszi meg az anyatejcit, meg minden főzelékbe, gyümölcsbe belekeverve....(éjjel még hajlandó szopizni, meg napközben általában egyszer-kétszer).
És újra elkezdtem tejet enni (nagyon mértékletesen) és az ekcémája nem lett rosszabb úgy tűnik, haskófájás van (de nem köthető ahhoz, amikor tejet eszek)...de azért nem nagyon durva. Azonban a beszorul büfik meg tudják kínozni. :(

A bejegyzés trackback címe:

https://hwgcske.blog.hu/api/trackback/id/tr631911110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása