Naptár

július 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

beszédes július

2007.07.30. 23:46 - hwg

Csodálatos volt ez a hónap is. Amiről igazán szólt: lett Csengének bölcsihelye, elkezdett emlékezni dolgokra, és - ha darabosan is - beszélni is elkezdett.
Elsőre a lepkét elkapó macsek (Frici) lett a fő emlék, a lepkéről mindig ez ugrott be neki. De legutóbb a szilvásváradi vonatozásról tudta, hogy Tündi ölében ült.

A szövegelés meg nagyon tetszik nekünk, szinte minden nevet tud, és mindent tanul, ismétel. A jónapottal kezdve, a "fogom"-on át a kalandorig mindent. Elindult a ragozása is: először becézett mindenkit (pl. apucikkkaa, majd mostanában már apakkaaa vagyok), de frankón azt is mondja, hogy hozom/fogom, pedig ezt tőlünk nem nagyon hallotta. Legtöbbször a mi szánkból szedi ki a szót, de azt is megtanulja. Pl. ma aszonta, hogy "hajamba", majd kisöpörte a hajamból a virágt, és mondta, hogy "virág". Egy félcentis, gyűrött sziromra. Én sem mondtam volna meg arról, hogy virág. :)
De hát ezt hallani meg látni kell, hihetetlen fejlődést produkál a gyerök. Napról napra érzékelhető a fejlődés, a tanulás. Csak a hiszti nem javul, de a bölcsivel biztos jobb lesz.

| | | |

A bölcsi is érdekesen alakul. A gyógyszergyári bölcsiből hívtak, hogy lesz helyünk. Ettől nagyon boldogok voltunk. Aztán közben egy szomszéd ismerőse is intézkedett, és az ő jóvoltából 3 másik állami bölcsiből is választhattunk. Ebből választottunk, mert volt egy olyan, amiről már több helyről hallottuk, hogy a legjobb. Így olcsóbb is lesz, közelebb is lesz, és már nagyon várjuk.

Egy szóval csodálatos júliusunk volt (a programok is jók voltak), legyen minden hónapunk ilyen kafa! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://hwgcske.blog.hu/api/trackback/id/tr94950422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása