Naptár

június 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

hogyan lehet 3 nap alatt egy évet öregedni?

2009.02.28. 22:51 - hwg

tök egyszerű. légy terhes, és előbb-utóbb valamelyik csodaorvos megoldja pár mondattal.

már a múltkor is ez volt, Csengével. Hogy milyen rosszul fejlődik a pocakban, milyen kicsi lesz, nézzük má meg az agyának az oxigén-ellátását. Hú. De dúrva. 50 cm, 3,25 kg. Két héttel hamarabb. Ez bazmeg deviancia.

Na most ugye második felvonás. Újpesti Szülőotthon over, SZTK-ban meg orvos paréj telefonban ("jöhet ide, de úgyis átküldjük a MÁV Kórház-ba". miért is?). Nem baaj, megyünk MÁV-ba, legalább időpontot lehet kérni, szuper dolog, weboldal, minden. Mamma egyedül elmegy, mert Csenge beteg ugye, mi meg nem kísérjük el, hiszen kismamák közé csak nem megyünk. Na, Mamma sírva hív utána, h bárcsak nem ment volna el, hogy jaj, vastag a nyakiredő. Én mondtam, h vigyázzunk, ez ugyanolyan para, mint a múltkor. A rendszer akkor életképes, ha mesterségesen kamuvizsgálatokat generálnak, ekkor ugye mindenki 3szor annyit tölt a rencerben, ergo a rencer elengedhetetlenebb lesz, fontossá válik. Szóval nyugi. Visszahívták csütörtökre is, ugyanoda. Gyanúúús.

Elmentünk, remegve, összetörve, felkészülve mindenre. Vártunk 3,5 órát (!!!!!!!!), mire bekerültünk. Doki rendes, gép szar, szidja, aztán ugyanazt méri, mint tegnap a másik. Ugye az opciók, amiket már tudtunk pontosan: szúrás pocakba (1% vetélési esély, 100%-os infó), genetikai vizsgálat vérből és uh-val (0 vetélési esély, 85%-os infó, kb. 30 eFt egy burzsujklinikán). Ráadásul véletlenül a doki is pont ebben a genetikai intézetben praktizál, amit kinéztünk neten. Hö. Könyörgés, vastag pénztárca ütögetése a telefon mikrofonjához, tehát másnap Budán kezdünk.

Odamegyünk, nincs időpontunk, de majd besúvasztanak. Kulturált, erősen, gyereknek játéksarok, felnőttnek Esküvő magazin meg plazmatévé. Tök keveset várunk, Mammát vérvételre hívják. Utána sem várunk sokat, mehetünk uh vizsgálatra. Nekem óriás plazmatévén mutatják, kényelmes fotelben. Közröhej. Mérési eredmény még rosszabb (2,5-2,7). Szupi. Viszont orrcsont megvan, combcsont szép hosszú. Kimegyünk (a dvd-vel meg a nyomtatott fotókkal, amiket a kezünkbe nyomnak), várogatunk. Itt ugye megvan a vérvizsgálati eredmény 1 óra alatt. Vad. 1 óra alatt. Nem egy hét. Meg három. Megvárható, csókolom.

Aztán szólítanak. Remegünk, durván. De az eredmény nagyon jó: 1:1700-hoz az esély a Down kórra. Ez nagyon kicsi. Ezáltal ugye nincs szúrka, mert nagyobb lenne az esélye, hogy egészséges gyerek megy el, mint hogy beteg az gyermek. Így most még izgulhatunk pár hétig, hiszen az AFP vizsgálat meg egy "kárdiológiái" ultrahang vizsgálat lesz a tuti, ergo a 18-20. hétig még simán hetente egy negyedévet fogunk öregedni.

Viszont többet rendelőbe nem megyünk ilyen állapotban. Egy ilyen helyen 5-10 eFt egy komolyabb vizsgálat, és vér tekintetében az eredmény megvan egy óra vagy 1-2 nap alatt. Ráadásul vannak szuper ákciók, egyetfizet-kettőtkap jelleggel. :)

http://www.gendiagnosztika.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://hwgcske.blog.hu/api/trackback/id/tr3978609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Netti 26 2009.03.05. 17:48:28

Krisz!
Szólhattatok volna, hogy ez a helyzet! Tudjátok, hogy nyáron én végigcsináltam! Volt chorionbiopsiám, ami a magzatburok bolyhaiból való mintavételezést jelenti, hasbaszúrásos eljárás, de szerintem sokkal kevéssé kockázatos, mint a magzatvizes eljárás, mert nem megy el a tű a vízig, csak a burokig. És a válasz ugyanúgy 100%.
Szóval nyugodtan kérdezz! El tudom mesélni, és hát az "eredményt" ismered! :)
netti

hwg 2009.03.05. 22:12:59

Akartunk is, csak annyira gyorsan lezajlott. Így utólag meg már mindegy volt. Kicsit úgy is voltunk vele, h mivel anno nem vertétek nagy dobra (érthető módon), ezért most mit feszegessük.

Mindenkit megszívatnak?

Netti 26 2009.03.06. 23:51:59

@hwg: Asszem igen, nem voltam egyedül, és gondolom ti sem. Szóval FEL A FEJJEL, EVERYTHING'S GONNA BE ALL RIGHT! Könnyű ezt mondani, de muszáj pozitívnak lenni! :) Sok puszi krisznek!


süti beállítások módosítása